ERGONOMSKI, ORTOPEDSKI PRILAGOĐENI RUKSACI

Odoo - uzorak 1 za 3 stupca

Predškolski BackTpack®

399,35kn

ZA DJECU OD 3-7 GODINA

Ovaj BackTpack® maloj djeci omogućuje da nose neke lakše predmete bez distorzija u držanju i pokretu. Maloj djeci omogućuje da u školu krenu stojeći ravno i krećući se nesmetano.

Dok konvencionalni ruksaci kvare držanje, ovaj BackTpack® razvija naviku pravilnog držanja za čitav život, život sa zdravom kralježnicom.

  • Jedna veličina, prilagodljiva za dob od 3-7 g.

  • Prilagodljiva veličina bočnih torbi

  • Prilagodljivo remenje

  • Prilagodljivi spoj na prsima

  • Dijete može s lakoćom staviti na leđa i skinuti!


CRVENA BOJA - KUPI ODMAH


LJUBIČASTA BOJA - KUPI ODMAH


PLAVA BOJA - KUPI ODMAH
Odoo - uzorak 2 za 3 stupca

Osnovni  BackTpack®  model za učenike

620,00kn-770,00kn  (S)

   695,00kn ( M/L )

vel. S - ZA OSOBE VISINE 122-183cm

vel. M / L - ZA OSOBE VISINE 152-191cm

BackTpack® za djecu i odrasle. Sustav za nošenje na temelju bočnih torbi koji potiče na pravilno držanje. Teret je siguran, lako dostupan i ugodan za nošenje.

2 veličine prikladne većini djece i odraslih.

Prilagodljiiv različitim građama tijela.

Veličina S: Za odrasle osobe sitnije građe i djecu od 6 g. na više. Prikladan za širinu ramena do 41 cm i opseg struka do 91 cm.

CRNA BOJA - KUPI ODMAH


MASLINASTA BOJA - KUPI ODMAH


ZELENA BOJA - KUPI ODMAH


ROZA BOJA - KUPI ODMAH


Veličina M/L: Prikladan za širinu ramena veću od 41 cm i opseg struka veći od 91 cm. 26% veći volumen torbi od veličine S .

ZELENA BOJA - KUPI ODMAH

 

Odoo - uzorak 3 za 3 stupca

Premium visokoprilagodljivi BackTpack®

995,75kn

PRILAGODLJIV - ZA OSOBE VISINE 137-196CM

BackTpack® prikladan i za djecu i za odrasle. Sustav za nošenje na temelju bočnih torbi prilagođen prirodnoj građi tijela koji vas uvježbava u pravilnom držanju.

Zbog velike mogućnosti prilagođavanja remenja, ovaj model nije prikladan za djecu koja nemaju strpljenja jer se remenje može uvrnuti.

Ista veličina odgovara i odraslima i djeci od 7 g na dalje. Ovaj model ima redizajniran stražnji dio i remenje. Prikladan je za osobe manje, srednje i krupnije građe.

Veliki kapacitet bočnih torbi, kao i kod M/L modela  školskog BackTpack®-a.LJUBIČASTA BOJA - KUPI ODMAH


SIVA BOJA - KUPI ODMAH


Odoo slika i tekst blok

Za koga je prikladan BackTpack?

ZA ŠKOLARCE, ZA PUT NA POSAO, ZA HOBISTE, ZA REKREATIVCE, PROFESIONALCE, RODITELJE...               

"Naši su mladi sve manje aktivni i uopće ne uvježbavaju ispravno držanje. Nošenje školskih knjiga bi im mogla biti jedina prilika za prikladno vježbanje kako bi povećali gustoću kostiju i spriječili nastanak osteoporoze koja je glavni uzrok prijeloma kod odraslih ali sve češće i kod djece. Teret koji nose može im biti partner i uvježbavati ih u pravilnom držanju - ako ga nose na ispravan način"

Marilyn Miller von Foerster, izumiteljica BackTpack-a

Odoo slika i tekst blok

Zašto BackTpack® stvarno radi?

Za razliku od ruksaka i torbi nošenih na jednom ramenu, BackTpack® - sa svojim uravnoteženim bočnim torbama - teret smješta na okomitu os tijela, eliminirajući na taj način distorzije držanja i smanjujući potreban napor za nošenje tereta, poslušan zakonima fizike. Teret se čini lakšim a vi stojite uspravnije.. 

Gravitacijsko središte

Kada podupiremo neki teret kod nas nastaje novo gravitacijsko središte - koje je kombinacija gravitacijskog središta tijela uvećano za gravitacijsko središte tereta koji podupiremo. Kada je ono što nosimo smješteno u ravnoteži lijevo-desno ili ispred-iza ili nam je na vrhu glave, gravitacijsko središte tog tereta poravnava se s našim gravitacijskom središtem.

No, ukoliko je teret smješten izvan osi (dakle ispred, na jednoj strani ili iza), moramo se nagnuti u smjeru od tereta kako bismo naše novo gravitacijsko središte održali iznad nogu te kako radi toga ne bismo pali. Stav koji zauzimamo mora se tada promijeniti i prilagoditi teretu koji nosimo. Što je teret teži, više se moramo i nagnuti.. 

Linija sile

Sila primijenjena za podupiranje tereta mora prolaziti kroz gravitacijsko središte tereta. Stoga i opet, kada je teret uravnotežen ili na glavi, sila podupiranja je jednostavno jednaka težini koju nosimo, samo u obrnutom smjeru: uspravno i gore.

Kada je teret smješten izvan osi, moramo vući u takvom smjeru da vlačna sila prolazi kroz gravitacijsko središte tereta. Ovo sili priododaje i vodoravnu komponentu koja se mora pridodati samoj težini tereta, što znači da je potrebna veća sila. Drukčije rečeno, teški ruksak traži naginjanje unaprijed i primjenu vlačne sile ramenima u smjeru naprijed. To je razlog zašto prilikom uporabe običnog ruksaka možete uočiti pogrbljena ramena i glavu pognutu unaprijed. S istim teretom nošenim u BackTpacku, eliminirate potrebu vučne sile prema naprijed.

To je ujedno i razlog zašto svi obično kažu: "Teret se čini lakšim!" - kada isprobaju BackTpack®, nakrcan teretom iz njihovog dosadašnjeg, običnog ruksaka.. 


Odoo slika i tekst blok
POTPUNO JE PRIRODNO DA OBIČAN RUKSAK ZBOG TERETA STRAGA TRAŽI NAGIB TIJELA PREMA NAPRIJED.
NIJE TAKO AKO JE U IGRI  BackTpack® !
 
Odoo tekst i slika blok